O NAMA

Flying Dutchman je ugostiteljski objekat u Novom Sadu, na njegovom najvećem bulevaru, koji je vremenom bukvalno izrastao u gradski brend, prepoznatljiv ne samo u gradu, Pokrajini i Republici. Osnovani smo sada već davne 1987. godine i za sve ovo vreme trudili smo se da gostima iz grada, zemlje i inostranstva ponudimo neponovljiv ugođaj, naizgled lako dostupan u svakom kafiću ili restoranu.

Neprihvatanje da olako shvatimo naš posao i ono što vi zaslužujete nas je i održalo u bespoštednom poslu tokom decenija.
Mi smo savršen spoj mladosti i iskustva. Naša pozitivna energija i mladalački duh gostima su dragoceniji od velikog izbora sveže pripremljene hrane i pića za svačiji ukus, zbog čega se društvo za našim stolovima stalno uvećava.

Pristupačne cene i verovatno najbolja kafa u Novom Sadu ne znače ništa ukoliko se ona ne konzumira u autentičnom, prijatnom prostoru u kom je svaki detalj pažljivo isplaniran i postavljen. Želimo da se u našem lokalu krećete bez pomeranja, da putujete čulima i bez pasoša. Svesni smo da vaša kafa, ceđeni sok direktno iz gajbe s voćem ili vrhunsko vino i koktel, moraju biti više od usluge. Jednom kada sednete, vaša stolica u Flying Dutchman-u je ujedno i vaše sedište ka destinaciji po izboru.

Kako, uopšte, izgleda putovanje u ugostiteljskom objektu ?
Svesni činjenice da svaki gost ima drugačiji karakter, navike i prohteve, prvo smo se postarali da izbor muzike i osvetljenja verno prati doba dana i godine, kako bi se posetioci osećali što prijatnije i opuštenije. Budući da ne bežimo od svojih korena i početaka, stari deo lokala ostavljen je netaknut i zadržao je imidž kakav je imao pre gotovo tri dekade, dok se noviji, takozvani „Beli Deo“, ističe modernim dizajnom koji se neprimetno stapa u već postojeći koncept arhitekture, dizajna enterijera i, najvažnije, naše ugostiteljske filozofije. 

Iza šarma kog kriju svetski toponimi i pomorska priča Flying Dutchman-a, krije se najsavremeniji sistem komunikacije. Osoblje preko tablet računara prima, prati i služi porudžbine, zbog čega odgovorno tvrdimo da je naša „posada“, ako ne najbrža, onda sigurno među najefikasnijima u državi. Jedna od najlepših i najvećih bašti u Novom Sadu smeštena je ispod tri velike lipe, zbog kojih letnja sparina ne dopire do naših gostiju, a koje od maja do jula ispuštaju miris dovoljno zanosan da inspiriše naše najveće pesnike. Lipa i bašta Flying Dutchman-a nisu bez osnova gradski simboli i dan danas.

Naš brend je poznat po prijatnim iznenađenjima i toaleti nisu izuzetak. Majstorijama slikara i zanatlija, posetiocima pružaju trodimenzionu iluziju boravka na jedrenjaku i čine da svi trenuci provedeni u našem lokalu budu zaista jedinstveni, pa čak i oni o kojima se u društvu ne priča rado i lako.    

Kao i svaka odgovorna firma koja pokušava da održi najviši zamislivi standard, Flying Dutchman poseduje HACCP sertifikat koji garantuje ispravnost svake karike u lancu proizvodnje, pripreme i usluge hrane i pića. Osetili ste to u Londonu i Parizu, došao je red i na Novi Sad.
Na našem „brodu“ možete plaćati gotovinom i platnim karticama. U svakom trenutku, na usluzi vam je osoblje spremno da zapakuje ono što niste mogli ili želeli da pojedete kod nas, odnosno da vam pripremi kompletno jelo „za poneti“.

Zahvaljujući vernosti mušterija, Flying Dutchman obavlja i kućne dostave hrane i pića.

I pomenute, najbolje kafe u gradu...

Izdvajamo iz menija

Follow us