FILOZOFIJA

Šta je Flying Dutchman ? Filozofija koja prati brend

S ovim pitanjem se susrećemo svakodnevno, kada se novi gosti između reči, pogleda, zalogaja ili gutljaja zanimaju o poreklu imena našeg brenda. Šta je, ili ko je Flying Dutchman, ne možemo im reći sa apsolutnom sigurnošću, budući da istina leži u oku i srcu posmatrača i zavisi od gosta do gosta. 

Da bismo vama i našim gostima odgovorili na ovo pitanje, morate nam prvo reći šta vi mislite da je Flying Dutchman i kako se osećate kada njime plovite dok mirujete. Istina često ima dva kraja i na vama i nama je da odaberemo onaj koji nam pripada.
Nijedno mesto, niti plovilo, neće nas učiniti drugačijim od onoga što zaista jesmo i zato mi u Flying Dutchman-u, koji smo njegov kapetan, oficiri i posada, priču o brodu tumačimo onako kako nama najbolje pristaje. Kako bi i vi lakše otkrili šta je Flying Dutchman, reći ćemo vam šta je on za nas i, ne manje važno, šta nije.

Flying Dutchman nije ukleti brod prepun nesrećnih duša, koji večito plovi morima i šalje poruke ljudima dragim posadi, a koji odavno seku nebeske talase. Naši pozivi prijateljima i neznanima stižu na prave adrese, oni se redovno odazivaju i dolaze s novim prijateljima.

Flying Dutchman kojim mi plovimo nema konačno odredište jer smo tako želeli. Samo takva vrsta putovanja precizno oslikava našu želju da se usavršavamo, upoznajemo, obogaćujemo duh i karakter. Zato smo sve brži, kako decenije prolaze.
Smisao putovanja nije u cilju, nego kretanju i iskustvima tokom njega, zbog čega se na našoj palubi osećate kao da ste u Njujorku, Roterdamu ili Veneciji, sve zavisi od toga čime ste želeli da vas uslužimo.    

Za nas, Flying Dutchman nije pomorski mit o čijem se postojanju i svrsi svađaju pijani mornari i sujetne starešine. Mi smo stvarni i samo prividno ukotvljeni na novosadskom najvećem bulevaru, gde tri decenije primamo putnike namernike s najrazličitijim prohtevima i destinacijama. Nekada namernici, danas su to putnici povratnici, naši najverniji gosti.

Postoje, naravno, i legende s kojima se poistovećujemo. Za nas, ovaj brod je sposoban za plovidbu, letenje i drumski saobraćaj. Drugim putnicima javljamo se toplim svetlom na mračnoj pučini kako bi znali da kod nas uvek mogu doći. Kao i mitski brod, naš Flying Dutchman je najbrži i najpouzdaniji u floti, od prvoklasnog drveta i platna, popunjen iskusnim moreplovcima i najsvežijim namirnicama.

Mi nismo izgubljeni, posvađani, zbunjeni ili nesigurni u to kuda idemo.
Mi samo ne želimo da putovanje prestane.

Izdvajamo iz menija

Follow us